Yem fiyatlarındaki artış denetimden çıktı: Ocak sonunda et fiyatı 200 TL olur

Yahya

New member
Yem meblağlarının 400 liraya kadar yükseldiğini lisana getiren üretici Ocak ayının sonunda et fiyatının 200 lira ve üstünü bulacağını söylüyor.



CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, memleketi Manisa’nın Ahmetli ilçesinde evvelden havyan yetiştiriciliğin yüksek olduğu mahallesi ziyaret ederek üreticilerden yaşadıkları son durum hakkında bilgi aldı. CHP’li vekilin ziyaretinde üreticiler, hayvancılığın her geçen gün bittiğini ve artan yem fiyatlarının bölümü büyük bir kaosun içine sürüklediğini söz etti.

Cumhuriyet’teki habere bakılırsa, Ahmetli ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi’nde hem hayvan yetiştiren tıpkı vakitte kasaplık yapan Yusuf Çetin, her geçen gün bir çıkmazın içerisine sürüklendiklerini belirterek, artan yem meblağlarına müdahale edilmediği takdirde önümüzdeki Ocak ayının sonunda et fiyatının 200 lira ve üstünü bulacağını söz etti.

Yem meblağlarının 400 liraya kadar yükseldiğini lisana getiren üretici Yusuf Çetin yaşanan badireyi şu biçimde lisana getirdi:

“Yem fiyatlarındaki artışı durdursalar, et ve süt ile süt mamüllerindeki artışta duracak. Kasaplarda et şuanda 150 lira, peynirin fiyatı ise aldı başını gitti. Artan yem fiyatlarına yetişemediğim için 141 hayvanımdan şuanda elimde yalnızca 6 hayvanım kaldı.

Geri kalan bölüme gitti. Kasap olmasam hayvanda beslemeyeceğim. Sattığımızın yerine koyamıyoruz. Son bir sene içerisinde memlekette inek kalmadı. Köylerde hayvancılık bitmiş durumda. bu biçimde giderse hayvancılık bitecek. Şayet yem fiyatlarına müdahale etmezlerse önümüzdeki Ocak ayında vatandaş 200 lira ve üstünde et almak zorunda kalacak. Hayvancılık artık bir kaos ortasında. Sütte de tıpkı problem var. Şayet süt meblağlarında biraz kıpırdama olmasaydı şuanda Türkiye’nin elinde süt verecek inek kalmayacaktı.”



patronlardunyasi.com