Sae enstitüsü, mikrofon operatöründen sirene kadar sahnenin profesyonelleri burada

abastard

New member
Avrupa’nın en önemli şehirlerinin hepsini canlandıran ulusal ve uluslararası müzik festivalleri ve film festivallerinin çoğalması arasında tiyatro, dünya kültür sahnesindeki en büyüleyici gerçekliklerden biri olmaya devam ediyor. Kırmızı perdenin açılmasını beklemek, oyuncularla seyircinin aynı anı paylaştığı sahnede oyuncularla birlikte canlı oynamanın büyüsünü yaşamak, eğlencenin en heyecan verici ve duygulandıran biçimlerinden biridir. uluslararası tiyatro, 27 Mart 1962’den beri Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlamayı seçiyor: o zamandan beri, her yıl bu tarihte, Helen Mirren, Dario Fo, John Malkovich dahil olmak üzere dünya kültüründen bir kişiye emanet edilen bir mesajla sahneye saygı gösteriliyor. , sadece birkaç isim – ifade özgürlüğü ve halklar arasındaki kültürel alışverişin değeri üzerine düşünmek.

Sektörde gençlere yeterli ve eksiksiz eğitim sağlayabilecek gerçeklerden biri olarak kendini konumlandırmak – hem daha teknik kısım, senografi, ses ve ışık efektleri, hem de idari kısım, sanatsal yönetmenlik, yönetim, prodüksiyon için – Sae enstitüsü, yaratıcı sanatlar eğitimi akademisi, 25 yılı aşkın bir süredir Milano’da ve Avrupa’daki 29 diğer kampüste, dikkate alınması gereken meslekler ve kurslara genel bir bakışla.

Dramalar, müzikaller, komediler ve canlı monologlar, yalnızca sahnelemeden önceki aşamada değil, aynı zamanda sahneleme sırasında da geliştirilecek bir dizi eylemin sonucudur: Aslında bir gösterinin başarısı, yalnızca oyuncuların performansına bağlı değildir. oyuncular veya yönetmenlik değil, aynı zamanda tüm işlerin perde arkasında çalışan ve ses kalitesini, mikrofonların işleyişini ve sahne değişikliklerini denetleyen teknik personel tarafından yapılır.


Aslında en çok talep edilen meslekler arasında, hem önceden kaydedilmiş ses efektlerini hem de canlı olarak söylenen ve okunan tüm müzik parçalarını içeren şovun ses tasarımının tasarımından ve yaratılmasından sorumlu olan ses tasarımcısını buluyoruz. . Ses mühendisi, önceden kaydedilmiş ve canlı tüm ses içeriklerinin yayılmasını sağlayan bu figür ve mikrofon operatörü ve rf yöneticisi, oyuncuların mikrofonlanmasından ve radyonun yönetiminden sorumlu teknisyen ile çalışır. Aynı sistemlerin frekansları. Aslında, hem estetik nedenlerle hem de oyuncuların hareketliliği açısından, mikrofonların mümkün olduğunca az görünür ve müdahaleci olması önemlidir ve bunun sorumluluğu mikrofon operatörüne aittir.

Bu rakamlara, ön prodüksiyon aşamalarından perdenin açılmasına kadar etkinliğin tüm hazırlık ve teknik gerçekleştirilmesini koordine eden ve denetleyen teknik direktör eklenir. Bu sektörlerde eğitim için, Sae enstitüsü, birinci seviye akademik diplomanın verilmesiyle birlikte 3 yıl süren ses prodüksiyonu kursu ve yine 3 yıl süren ve birinci seviye olan film-televizyon yapımı ve yeni medya kursu sunmaktadır. akademik diploma.

Sae Enstitüsü Akademisi başkanı Francesco De Giorgio, “Öğrencilerimiz, büyüdüklerinde kim olmak istediklerini ve hangi sektörlerde çalışacaklarını bildiklerinden aşağı yukarı emin olarak özel eğitim kursları alıyorlar” diyor. Yine de, öğrendikçe, deneyimledikçe ve öğretmenlerle etkileşime girdikçe, başlangıçta düşündüklerinden çok daha fazla bakış açısına sahip olduklarını fark ederler: Örneğin, mutlaka konser alanında çalışmak istedikleri fikriyle başlarlarsa, genellikle şunu anlarlar: tiyatro gibi bir gerçeklik bile aynı derecede büyüleyici olabilir”.


“Bunun için – diye açıklıyor – onlara ilgi alanlarına yakın rolleri ve sektörleri de deneyimleyebilmeleri için uygulamalı sınavlara, gerçek projelere girme fırsatı sunma fikrini seviyoruz. Örneğin, sadece ayda Mart ayında, Ses Prodüksiyonu öğrencileri, Multimedya Kurulumları sınavı için, Milano’daki Campo teatro ortamında 30/45 dakikalık canlı yayın için bir kurulum oluşturacak, diğer şeylerin yanı sıra, canlı bir müzik grubunu ve “dış”tan bağlantıları yönetecekler. Sonuç, bir David Letterman Show’a benzer olacak, ancak radyoda. Aynı sınav için, aynı dersin diğer öğrencileri bunun yerine Milano’daki San Fedele Oditoryumu’nda deneysel elektronik müzik konseri yaratacaklardır”.

Perdenin açıldığı anda seyirci, bir tiyatro prodüksiyonunun tüm yaratıcı figürlerini az çok doğrudan tanıyarak nihayet gösterinin kalbine giriyor. Kendini teknik açıdan bir gösteri kurmaya adamış olanlara ek olarak, aslında, halkın nihayet sahnede temsil edildiğini göreceği sanatsal kısımla ilgilenen bir dizi profesyonel var.

Bunlar arasında oyuncular öne çıkıyor, aylarca çalışarak inşa edilenlerin sonucunu bedenleri, sesleri, birbirleriyle ve aynı zamanda seyirciyle olan etkileşimleri ve mekan kullanımı aracılığıyla pratikte gösterenler öne çıkıyor. . Bir oyuncunun çalışması, tüm gösterinin deus ex machina’sı olan ve dramaturjik metinden oyuncu kadrosuna, temsil tarzından kostümlere kadar tüm sanatsal seçimlerden sorumlu olan yönetmen tarafından yönlendirilir. Müzik direktörü, prodüksiyon öncesi aşamadan sahnelemeye kadar müziğin tüm hazırlığıyla ilgilenen figür olan onunla yakın bir şekilde çalışır. Müzik notalarının seçiminden ve bunların gösteriye dahil edilmesinden, orkestra ve koroların koordinasyonundan sorumludur. Yaratıcı alanda çalışmak için Stm, oyunculukta 1. seviye akademik diploma, müzikal yönetmenlikte 1. seviye yüksek lisans derecesi ve müzikal yönetmenlikte 1. seviye yüksek lisans derecesi elde etmek için yararlı olan üç yıllık aktörler kursu sunmaktadır.


“Müzikal Tiyatro Okulu – Üniversite ve Araştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir AFAM kurumu olan Stm’nin yöneticisi Marco Iacomelli, müzikal tiyatronun farklı özgünlüklerinde kendilerini ifade edebilen profesyonel oyuncular ve yönetmenler yetiştirdiğini söylüyor. Mezunlarımız kariyerlerini ağırlıklı olarak tiyatro, sinema, dublaj ve multimedya prodüksiyon sektörlerinde yapmaktadırlar. Sae enstitüsü ile erdemli işbirliği, akademik diploma kurslarımızı sinerji haline getirerek, öğrencilere yaratıcı ve profesyonel alandaki karşılaştırma deneyimlerini ve kişilerarası becerilerini zenginleştiren ortak etkinlikler sunar. Eğlence pazarında, giderek daha rekabetçi ve çok yönlü profesyonel figürler için sürekli arayış içinde, gerekli beceriler her zaman en yenilikçi teknolojik standartlara göre güncellenmelidir; bu nedenle tüm Stm yapımlarında ses tasarımcısı pozisyonu Sae mezunu Donato Pepe’ye emanet edilmiştir”.

“Sae enstitüsünde okumak – Müzikal Tiyatro Okulu’nda Sae mezunu ve ses tasarımcısı olan Donato Pepe, bana ses mesleğini en iyi şekilde yürütmek için gerekli olan temel kavramları teorik ve pratik düzeyde edinme ve pekiştirme fırsatı verdi” diyor. tasarımcı”.

“Müzikal Tiyatro Okulu ile tanışmak – anımsıyor – belirleyiciydi ve onlarla başlayan tiyatro yolculuğu sayesinde, perde arkasında çalışan profesyonel dünyaya yaklaştım ve sadece uygulama ve öğrendiğim becerileri uygulama fırsatım olmadı. , ancak onları Stm Productions’ın sürdürdüğü araştırma ve deneyler sayesinde genişletmek”.