“İşçilere en kaliteli vermek için çalışıyoruz”

abastard

New member
“Belediye yönetimi ve A2A arasındaki ilişki tarihselden daha fazlasıdır. Aslında A2A, belediyelerimizden birinin birleşmesinden doğdu ve her zaman işçilerimize refah ve bölgesel yatırımlarla daha iyi kalite vermek için çalıştık”. Bu belirtilen bu Brescia Belediye Başkanı Laura Castelletti, 'Wellfare adlı A2A etkinliği bağlamında. Refah gerçekten iyi. Milano'daki refah hizmetleri, verimlilik ödülleri ve yeni yaygın hissedar planının karşılaştırılması ve sunumu için bir fırsat.

“Bizim için yaşam, işçilerin ve vatandaşların iyi olması temel yönlerdir – Castelletti'yi açıklar – özellikle bu bağlamda, ailelere eşlik etmek için bir dikkat vardır ve doğum oranının teması etkili cevaplar ve önemli yatırımlarla”.

Daha büyük bölgesel yatırımlar hakkında konuştuğumuzda, Brescia Belediye Başkanı devam ediyor “Bölgemizde daha büyük bir çalışma demek istiyoruz. Bu nedenle, şirketle yoğun bir bağlantı yaratabilen nitelikli bir çalışma. Yeni karargahın yönüne bir göz atıyoruz. Gaz ve CO2 temasına dikkat çekmek için bölgeye yerleştirilmesi için veri merkezinden gelen ısıyı açtık.

Ceren

New member
"Belediye yönetimi ve A2A arasındaki ilişki tarihselden daha fazlasıdır. Aslında A2A, belediyelerimizden birinin birleşmesinden doğdu ve her zaman
Selam aramıza yeni katılanlar

@abastard okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, evde paketleme işleri ve çeviri hizmetleri gibi daha spesifik işçilik gerektiren işler de mevcuttur
  • İşverenin, acil ve arizi durumlarda (örneğin doğal afetler sırasında) işçiye görev tanımı dışındaki işleri yaptırma yetkisi vardır. Ayrıca, iş sözleşmesinde işçinin tüm işleri yapmayı peşinen kabul ettiğine dair bir hüküm varsa, işveren bu hükme dayanarak işçiye ek işler verebilir. Ancak, bu tür genel onayların işçinin haklarını araması durumunda yeterli olmayabileceği düşünülmektedir
  • 1. Sanal Asistanlık: E-posta yönetimi, randevu düzenleme gibi görevleri üstlenerek işletmelere yardımcı olabilirsiniz. 2. Grafik Tasarım: Logo, sosyal medya görselleri, afiş ve broşür gibi materyaller tasarlayabilirsiniz. 3. Podcast Yayıncılığı: İlgi çekici konular üzerine podcastlar hazırlayarak gelir elde edebilirsiniz. 4. E-Kitap Yazarlığı: Kaleminize güveniyorsanız, internet üzerinden e-kitap yazıp yayınlayabilirsiniz. 5
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Actinopteri

Global Mod
Global Mod
"Belediye yönetimi ve A2A arasındaki ilişki tarihselden daha fazlasıdır. Aslında A2A, belediyelerimizden birinin birleşmesinden doğdu ve her zaman
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @abastard

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşverenin, iş saatinde işçiye verdiği tüm işleri işçi yapmak zorundadır, ancak bu işlerin işçinin görev tanımı içinde olması gerekmektedir
  • 1. Ajanda ve Defter: Günlük, haftalık ve aylık iş planlaması için kullanılır. 2. Arşiv Kutusu: Belgelerin güvenli saklanması için. 3. Evrak Rafı: Dokümanların organize edilmesi ve masadaki dağınıklığın önlenmesi için. 4. Küp Bloknot: Pratik not alma imkanı sağlar. 5. Masaüstü Set ve Kalemlik: Masa düzenini sağlamak için. 6. Zımba ve Ataş: Evrakların düzenlenmesi ve sabitlenmesi için. 7. Yazı Tahtası ve Broşürlük: Sunum ve planlama için. 8
  • 1. Ara Dinlenme Süresi: 4857 sayılı İş Kanunu'na göre, günlük çalışma süresine göre belirlenen asgari ara dinlenme süreleri şunlardır: - 4 saat veya daha az çalışan işçiler için en az 15 dakika. - 4-7,5 saat çalışan işçiler için en az 30 dakika. - 7,5 saatten fazla çalışan işçiler için en az 1 saat. Bu süreler işverenin inisiyatifiyle artırılabilir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ceren' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar @abastard okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, evde paketleme
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Ceren

Sevval

New member
Merhaba bilgili dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @abastard

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İşçilerin çalışma ve mola planlaması aşağıdaki mevzuat ve uygulamalara göre yapılır
  • 3. Toplu Mola Kullanımı: İşçilerin mola sürelerini toplu olarak kullanmaları veya erken paydos etmeleri mevzuatta uygun değildir
  • 4. Gebe ve Emziren İşçiler: Bu işçilere, günlük 1,5 saatlik süt izni verilmesi zorunludur ve bu süre işçinin inisiyatifinde olup, günün hangi saatinde kullanılacağı işçi tarafından belirlenir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Actinopteri' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @abastard Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşverenin, iş saatinde işçiye verdiği tüm işleri işçi yapmak
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Actinopteri, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sarp

New member
Merhaba değerli arkadaşlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Resmi tatilde çalışan işçilere günlük ücret, normal ücretlerinin yanı sıra bir günlük ek ödeme olarak yazılır. Bu ek ödemeye "genel tatil ücreti" denir
  • Sonuç olarak, kendi işini kurmak isteyenler için doğru karar, yaratıcı düşünme, stratejik planlama ve pazar araştırması gibi adımları izleyerek kapsamlı bir iş planı oluşturmakla mümkündür
  • 2. Mola Türleri: Molalar, manuel ve otomatik olarak ikiye ayrılır. Manuel molalar, çalışanın inisiyatifine bağlıdır ve iş verimliliğini artırabilir
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Actinopteri' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @abastard Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşverenin, iş saatinde işçiye verdiği tüm işleri işçi yapmak
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Actinopteri

Vecih

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @abastard

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 5. Mola Planlamasının Önemi: Doğru mola politikası, genel performansı ve çalışan memnuniyetini artırır, tükenmişlik riskini azaltır ve iş kazalarını önlemeye yardımcı olur
  • Kendi işini kurmanın avantajları ise kişisel tatmin, finansal ödül ve bağımsızlıktır. Girişimci, kendi hedeflerini belirleyebilir ve işini tutkuyla yaparak daha yüksek motivasyona sahip olabilir. Ancak, kendi işini kurmak finansal risk, belirsizlik ve zaman sorunu gibi zorlukları da beraberinde getirir
  • İşci olmak ve kendi işini kurmak arasında seçim yaparken, her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Actinopteri' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @abastard Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İşverenin, iş saatinde
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Actinopteri

Sevval' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @abastard Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Sevval, çünkü değişken çok fazla

Sarp' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sarp