daha az ağırlık, daha fazla kalite ve tasarım

abastard

New member
Tarihi Valpolicella şaraphanesi, çağdaş tasarımın ustalarından biri olarak kabul edilen mimar, tasarımcı ve sanat yönetmeni Piero Lissoni ve tasarımda küresel bir referans noktası olan Verallia arasındaki işbirliğinin sonucu olan ‘Masi şişesi’ tanıtıldı. cam kapların temini. Yenilikçi proje, sürdürülebilir bir üretim etiğine dayanmaktadır: ‘erdemli bir döngü’ oluşturmak için hafif bir şişe yaratmak: cam miktarını azaltmak, aslında üretim için gereken ham maddeyi azaltmak ve işleme, nakliye sırasında gereken enerji miktarını azaltmak anlamına gelir. ve işleme.

Özellikle ‘Masi şişesi’, benzer konumdaki şarap şişelerinin ortalamasından %33 daha hafiftir. Hafiflik arayışına estetik ve tasarım, içeriği de şekillendiren kabın şekli eşlik etti. Aynı zamanda sağlam olan ince ve zarif bir şişe elde etmek için maksimum verimlilik ve kalite peşinde koşarken.

Masi’nin pazarlama müdürü Raffaele Boscaini şu yorumu yaptı: “Bir kimlik şişesine sahip olmak için bu dönüm noktasına ulaştığım için çok heyecanlı ve gururluyum. Masi, faaliyetlerinde her zaman kendi güçlü kimliğiyle kendini önermektedir ve şarabımıza şekil veren şişeden başka ne belirli bir benzersizliği ifade edebilir? Şekil aynı zamanda ‘şarabın sesini’ de etkiler: Masi şişesinin vurgulu boynu sesi, dökme sırasındaki karakteristik ‘gluglu’yu vurgular”.


Mimar ve tasarımcı Piero Lissoni şöyle açıklıyor: “Bu proje ile şaraba olan derin saygımızı göstermek ve dünyanın en değerli sıvılarından birini içeren bir kabın güzelliğine şekil vermek istedik. ‘Masi şişesi’ iki unsurun etrafında doğdu: hafiflik ve dayanıklılık. Onu tasarlarken, gücünü kaybetmeden daha verimli, ince ve narin hale getirmek için cam miktarını azaltmanın mümkün olup olmadığını merak ettik. Tasarımı sayesinde birkaç yüz gram cam tasarrufu sağlamayı başardık: bu, onu çalıştırmak ve aynı zamanda taşımak için gereken enerji miktarını azaltmaya eşdeğerdir”.

Verallia Italia’nın Ticaret ve Pazarlama Direktörü Diego Dallatorre şunları ekledi: “İlk kişiselleştirilmiş ‘Masi’ şişesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak Verallia için bir onurdu. Ürettiğimiz kapların sürdürülebilirliğini optimize etmek amacıyla camı hafifletme hedeflerimizle uyumlu olması ve yüksek yenilikçi özellikleri nedeniyle projeye hemen katıldık. Masi ile otuz yıllık işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra, gerçek bir meydan okumaydı çünkü bugüne kadar bu özelliklere sahip ve bu kadar hafif bir cam şişe yoktu”.

En saf öze ulaşmak için fazlalığın elendiği yeni kap, hasat edilen üzümlerden insanın doğaya müdahalesini en aza indiren, yine ‘çıkarılarak’ üretilen bir organik şarap serisi olan Fresco di Masi’ye şekil vermek için seçildi. en serin saatlerde ve hemen, kurutmadan, odun pasajından geçmeden, sadece yabani üzüm mayaları ile, dekante ve filtreden geçirilmeden vinifiye edilir. Sonuç, anında taze meyve tadıyla karakterize edilen hafif işlenmiş ve orta derecede alkollü şaraplardır.


“Yeni kimlik şişemizi öncelikle sürdürülebilirliğin simgesi olan bir ürün için kullanmayı seçtik: Fresco di Masi; Masi Pazarlama Direktörü Raffaele Boscaini, araştırma çalışmalarımız yalnızca şarabın özünü aramaya değil, aynı zamanda şişesinin özüne de odaklandı” dedi.

Fresco di Masi paketinin tamamı %100 sürdürülebilir: neredeyse şarabı avucunuzun içinde tutuyormuşsunuz hissi veren hafif ve şeffaf cam şişe, geri dönüştürülmüş kağıt etiket, doğal mantar tıpa, geri dönüştürülebilir kapsül. Fresco di Masi’nin yeni mahsulü, Enoteca Masi çevrimiçi mağazasında – www.enotecamasi.it/it/eur/it – şimdiden mevcuttur ve Düsseldorf’taki (19-21 Mart) Prowein fuarında ve Verona’daki Vinitaly’de sunulacaktır. (2-5 Nisan).

‘Bottiglia Masi’, Veneto tarım-gıda sektörünün sürdürülebilirliğini destekleyen ‘SustaIn4Food’ programı aracılığıyla Veneto Bölgesi tarafından desteklenen bir projedir (www.innoveneto.org/2023/02/sustain4food/). Masi aynı zamanda bölgesel ekonomi için yenilikçi projeler geliştiren işletmeleri ve kamu kuruluşlarını bir araya getiren Veneto Innovative Food Network – Riav’ın da bir üyesidir (www.riav.it/chi-siamo/).