Cida, uygulama için yöneticilere ihtiyacımız var

abastard

New member
“Ulusal İyileşme ve Direnç Planı tarafından uygulamaya konulanlar gibi bu kadar çok kaynağa sahip olmak ve bunu uygulayacak personele sahip olmamak bir paradokstur”. Cida başkanı Stefano Cuzzilla, Devlet Muhasebe Bürosu’nun 2022’de PA’nın iş gücünde bir azalma olduğunu kanıtlayan verileri hakkında yorum yapıyor. Yetkililer yaklaşık 15 bin teknisyeni işe almalıydı ve bugün sadece 2500 tane daha olduğundan şikayet ediyorlar” diye devam ediyor.

“Kamu sektörünün neden bu kadar çekici olmadığının esasına girmeyeceğim – maaş tavanı, turnover üzerindeki blokajla bağlantılı etkiler ve az kamu/özel ozmoz en alakalı nedenler arasında olsa bile – ama ben Pnrr’nin yalnızca teknik veya bilimsel nitelikte değil, aynı zamanda uygun şekilde yönetsel nitelikte nitelikli beceriler gerektirdiğinin altını çizin. Ülkemiz rekabetçi olmak istiyorsa, düşük oynayamaz, büyük yeteneklerimiz var ve büyük düşünmeliyiz”, diye tartışıyor cumhurbaşkanı.

“Pnrr’nin uygulanmasını garanti altına alma ihtiyacı – diye devam etti – ülke sistemi ve ayrıca yatırımlarını kamu projesine meşru güven temelinde hareket ettiren özel dünya için bir öncelik olarak görülmelidir. Bu nedenle, Hükümet ödemek zorundadır Avrupa’ya bağlılık olduğu için değil, her şeyden önce, belirli zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz dijital ve ekolojik dönüşümü başarmak için çığır açıcı bir fırsatı temsil ettiği için Planın uygulanmasına azami özen gösteriyoruz” dedi. Cuzzilla, “Pnrr aynı zamanda ülkenin organizasyon yapısını gözden geçirmek için büyük bir fırsat”, diye devam ediyor. “Ancak, planlama, yönetim ve uygulama yöntemi becerilerine, İtalyan yöneticilerin zaten sahip olduklarını göstermiş oldukları niteliklere ihtiyaç vardır. Pnrr’nin uygulanması, yönetimsel figürlere ve yöntemlere emanet edilmelidir. Beceriler vardır ve ülkenin büyümesine yardımcı olmak için kullanılabilir. ”diye bitiriyor.