“2023 önemli, karda rekorların kırıldığı bir yıl”

abastard

New member
“2023 TH için önemli bir yıldı: her şeyden önce karda rekor bir yıldı, ancak hala gelişmeye devam ediyor. Deniz kenarındaki yaz, bazı istisnalar ve ağustos ayından eylül ayına veya 2020’den bu yana hareket eden müşterilerin bazı sürprizleri dışında beklenen sonuçları getirdi. Diğer dönemlerde ise özellikle hava ve deniz ulaşım maliyetlerindeki aşırı artışlar nedeniyle… Hammadde ve ulaşımdaki aşırı artışlar ve Ukrayna’daki savaş olmasaydı, turizm kesinlikle tüm potansiyelini daha da fazla ortaya koyabilirdi: Her halükarda, 2019’dan bu yana önemli bir yaz. İtalya’dan ve dünyadan gelen turist talebinin gelişimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için öğrenilmesi gereken bilgiler arasında yer alan TH Resorts, ‘büyüklüğe göre sıralamada’, ‘yerli zincir grupları’ ve ‘yerli zincir markalar’ sıralamasında ilk sırada yer aldı. Oteller ve Zincirler raporunun grupları, Horwath Htl tarafından düzenlenen çalışma”. Böylece, TH Grup başkanı Graziano Debellini, Adnkronos/Labitalia ile birlikte, İtalya’da kar misafirperverliği alanında lider olan büyük turizm oyuncusunun yıl içindeki performansını değerlendiriyor.

Debellini’ye göre, “şehir otelleri, özellikle uluslararası müşteriler, özellikle de Amerikalılar arasında mükemmel sonuçlar ve mükemmel beklentiler elde etti: orta vadede Çinlilerin ve umarım Rusların da geri dönüşünü bekliyoruz. Harika bir turizm yaratmak için, tüm ülkeler arasında büyük bir barışa ihtiyaç var. halklar ve 2024 için de bunu umuyoruz” diye ekliyor.

Debellini şöyle açıklıyor: “Otellerimizin çoğunda başlamış olan bu kış sezonuyla ilgili olarak, yine olağanüstü bir sezonla karşı karşıyayız. Geçen yılın tekrarlanamayacağını düşündük ve bunun yerine bu yılın daha da onaylandığını düşündük. ticari faktör: insanlar daha geç ama zamanında, kış sezonu için rezervasyon yaptırdılar. Bugüne kadar otellerimizin tüm kış sezonunun %90’ından fazlasını sattık. Ve bugün itibariyle bu gerçekten olağanüstü bir gerçek.” ” diyor.

Önümüzdeki yıllarda turizmimiz için iki temel olaya yön verebilecek olumlu bir trend. “2025’te Jübile var, 2026’da da Kış Olimpiyatları var” diyen Debellini, ülkemizin turizmi açısından olağanüstü olan bu iki etkinliğin, tüm dünya ülkeleriyle barış ve uyum için bir fırsat olmasını diliyorum. turizm dünyası olarak hepimizin birlik olması ve bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmesidir. En önemlisi de bu. Olimpiyatlarda gecikmeler olduğu için üzgünüm. Ancak umarım böyle bir gecikme olmaz. olaya kadar geçen bir buçuk yıllık bu süreçte.”

Debellini şunun altını çiziyor: “Şubat 2026’da olimpiyatlar, ardından Paralimpik Oyunları olacak. Cortina’nın eteklerinde Borca di Cadore’de çok önemli bir yapımız var ve oraya giden herkes bizden geçmek zorunda kalacak. Umuyoruz ki Geçen herkes için teşvik edici bir yapı” diye ekliyor.

Debellini, TH Grubu için geleceğin haritasının çizildiğini açıklıyor. “Jübile ve Kış Olimpiyatları’na katılarak Cassa Depositi e Prestiti ile önemli bir tur daha devam etmek istiyoruz. Ciromuzda 200 milyona ulaştık, 2026 yılına kadar 350 milyonun üzerine çıkma hedefimiz var.” bu nedenle Kızıldeniz’de ilk köyümüzü açtığımız dağlarda, denizde ve yurtdışındaki tüm yönetimi artıracağız ve ayrıca İspanya ve Maldivler’de de büyümek istiyoruz. Yani sonraki iki için genel proje Olimpiyatlara bir buçuk yıl kala büyümeyle ilgili. Bu sonuçlar geldiğinde, bir sonraki aşamanın ne olabileceğini ortaklarımız Cassa Depositi e Prestiti ile birlikte değerlendireceğiz” diye açıklıyor.

Bu nedenle, “ister Alpitour dahil olmak üzere sektördeki hiç kimse için referans noktası olmayan borsa yönüne mi gidilmeli, yoksa bakış açısından yeni gelişmeler olabilir mi” diye altını çiziyor. üyelerin” diye altını çiziyor.

Debellini’ye göre CDP ile olan ilişki ve onun İtalyan turizmindeki kilit rolü kesinlikle çok önemli. “İtalya’da turizmin büyük bir öncüsü. Cdp bizim şirketimize bahis oynadı ama sadece bu değil, Rocco Forte’u da düşünelim. Kendisi bu vizyon değişikliğini turizme yorumladı ve bugün olağanüstü bir ilgi görüyor. Ve 7 yıldır şunu söylemeliyim ki.” Cdp’nin ideal bir ortak olduğunu düşünüyorum. CDP bugün piyasada turizmde daha da önde gelen bir lider olmasını sağlayacak fonlara ve güvenilirliğe sahip ve bu teşvik edilmeli”, diye açıklıyor Debellini.

Debellini’ye göre ülkemizde turizme yönelik yeni ilgi yaklaşımı olumlu. “Turizm, hiçbir zaman bu ülkenin ekonomik yaşamının merkezinde son bir buçuk yılda olduğundan daha fazla yer almamıştı. Turizmin ağırlığı ve dolayısıyla istihdamın %17’si, istihdamın %13-14’ü kabul ediliyor. GSYİH. Hiçbir zaman bakanlar, hükümetler ve Confindustria gibi dernekler tarafından sürekli olarak tanınmamıştı. Turizm – diye ekliyor Debellini – İtalya’yı kurtaran ekonomik faaliyet değil ama şimdiye kadar küçümsendi. 33 bin otelin içinde küçük aile işletmeleri var ve bu da turizm dünyasındaki operatörlerin bugün bir araya gelerek bulmalarını umduğum o uyumu, o politik gücü yaratmadı. Confindustria’nın mükemmel bir iş çıkardığını söylemeliyim. Bankaların, yatırımcıların ve fonların turizme karşı farklı bir tutumu var. Yabancı fonlardan hiçbir zaman bugünkü kadar ilgi olmamıştı” diye devam ediyor.

Debellini’ye göre ülkemizdeki turizm faaliyetini desteklemek için düzenleyici müdahaleler gerekiyor. İş konusundan başlayarak. “Turizmde çalışmanın büyük ölçüde değersizleştirildiğini, aşağılayıcı sayıldığını ve gençler için önemsiz olduğunu ekliyor. Ve bunu yeniden değerlendirmek için net maaş üzerinden hareket etmek gerekiyor, vergi takozundaki kesintinin işçilere gitmesi çok önemli” Kendi çıkarları için İspanya, Fransa ve Yunanistan’da insanlara daha fazla değer vermelerini sağlayan bir vergi takozu var” diye devam etti.

Debellini, daha sonra sektörde ‘haksız rekabetin’ önlenmesi gerektiğini ekliyor. “Airbnb’yi düşünün, son yıllarda turizmde köklü bir değişiklik oldu. Yeni nesiller için bir avantaj, ekonomik fiyata dünyayı dolaşabilmek. Ama onların da vergilerini doğru oranlarda ödemeleri ve taleplere cevap vermeleri gerekiyor. Sorumlu olduğumuz şeyler. Bu dairelerin herhangi bir güvenlik, yangın önleme ve vergi mantığının dışında olması mümkün değil” diye altını çiziyor. “Roma’da bu türden 60 bin yer var. Bu konuda düzenlemeye ihtiyacımız var ve bunları ortadan kaldırmak için değil, herkesin adil rekabet ortamında oyun oynamasını sağlamak. Herkes vergi ödemeli, herkes sorulara temel yanıtlar vermeli.” , yangın ve sağlık mevzuatına uygun olmak. Bu kurallara uymayan bu boyutlarda bir ‘dünya’nın olması mümkün değil. Hükümetin bu konularda kararlı olmasını umuyorum” diye açıklıyor.

TH Grup Başkanı’na göre ülkemizin turizm konusunda şimdiye kadar yaptıklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. “Ülkemizde Lozan’daki gibi bir otelcilik okulunun bulunmadığından şikayet etmeyi bırakmamız gerekiyor” diye açıklıyor. Üç yıldır orada olduğu için bu yıl 17 İtalyan bölgesinden ve 10 Avrupa milletinden ilk mezunlar verilecek. ve Avrupa dışı ülkelerde. Ve bu yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. Bu kurs İtalya’da B2 İngilizce’deki tek, Lozan ile yarışan ilk okuldur. En büyük memnuniyet ise bazı öğrencilerin Lozan’dan ayrılıp gelmesidir. Vakfımız ve Cdp ile birlikte bu kursun yürütüldüğü Venedik’teki Ca’ Foscari’ye. Ca’ Foscari bunun için mücadele etti ve sansasyonel sonuçlar elde etti” diyerek, İtalyan Otelcilik Okulu’nun faaliyetlerini hatırlattı. 2019 yılında kurulmuştur ve genel merkezi Venedik Ca’ Foscari’de bulunmaktadır ve kurucu üyeleri insan sermayesinin eğitimi ve geliştirilmesine kendini adamış Fondazione Cassa Depositi e Prestiti ve konaklama eğlence sektöründe İtalyan lider olan TH Resorts’tan oluşmaktadır.

Debellini’ye göre kayak endüstrisinin çevre üzerindeki etkileri konusunda “yanlış alarma” hayır dememiz gerekiyor. “Geçenlerde bir basın makalesinde kayak sporunun durdurulması yönünde açık bir davet vardı. Diğer şeylerin yanı sıra, bir yığın yanlış veriye dayandığını açıklıyor. İtalya’da en temiz havaya sahip olmak istiyorsak yolları kapatmaya başlamalıyız ve otoyollar, bilmiyorum. Dağlarda en az on milyon insan yaşıyor. Gelin ıssız dağın nasıl bir eko-çevresel felaket olduğunu hayal etmeye çalışalım. İkincisi, karla bağlantılı alarmizm var. Son on yılda 2010-2023’te önceki on yıla göre çok daha fazla kar yağdı. Peki neden bu alarmları icat ediyorlar?” Debellini’ye sorar.

Debellini, “İtalya genelindeki tüm kayak merkezlerinin toplam elektrik tüketimi, Devlet Demiryollarının 36 saatlik tüketimine tekabül ediyor. 20 yıl önce bir metreküp yapay kar yapmak için 2,8 kW gerekiyordu, şimdi bu rakamın yarısı kadar” diyor. yani, aynı su ile iki kat daha fazla kar elde etmek. Bunlar, sistemlerin tüm çevreci kaygıları tam olarak karşılamak için gerçekleştirdiği teknolojik ilerlemenin örnekleridir. Bu nedenle, günümüzdekiler, ciddi belgeler olmadan ve yüzeysellikle gerçekten züppece alarmizmlerdir. Ve unutmamalıyız. kayak alanlarının Alp arazisinin yalnızca %0,5’ini kapladığını” belirtiyor.

Ortadoğu ve Ukrayna’da devam eden çatışmalara ilişkin Debellini, olumlu gelişmelerin yaşanmasını umduğunu açıklıyor. “2024’te Orta Doğu’da ve Avrupa’da barış işaretleri bekliyorum. Turizmin barış ortamına ihtiyacı var. Ancak şunu söylemeliyim ki, insanlar artık eskisi gibi bu şeylerden daha az korkuyor. Noel sonrasına kadar ‘Orada’ diye bir şey yok. Kızıldeniz’deki tesisimizde neredeyse hiç iptal olmadı” diye belirtiyor.

VE