Wine, 'Italia del Vino' Konsorsiyumu 15 yaşına giriyor ve Şarap İşletme Okulu'nu açıyor

abastard

New member
Consorzio Italia del Vino 15 yaşına giriyor ve mevcut küresel bağlamın yarattığı zorluklara rağmen, eğitime ve ortak değerlere odaklanarak ve İtalyan şarap sektörünün gücüne inanmaya devam ederek yeni projelerle geleceğe bakıyor. 25 konsorsiyum şirketi, bir buçuk milyar avroyu aşan toplam cirosu ve ulusal değerin yaklaşık %15'ine denk gelen ihracat payı ile sektördeki en büyük şirketler birliğini oluşturuyor. Ve yeni proje sıkıntısı yok. Italia del Vino Şarap İşletme Okulu, geleneksel tost vesilesiyle duyurulduğu üzere, önemli bilimsel ve üniversite organları tarafından sağlanan becerileri üretim dokusunun özellikleri ve pazarın ihtiyaçları ile birleştirmeyi amaçlayan bir eğitim kursu olan gelecek yıl başlayacak. Noel'den itibaren Konsorsiyum başkanı Roberta Corrà, bu yıl 2027'ye kadar görevini yeniden doğruladı.

“Italia del Vino Konsorsiyumu için 2025'in en büyük haberi, yaratıcısı ve organizatörü olduğumuz Italia del Vino Şarap İşletme Okulu'nun faaliyete geçmesi olacağını açıkladı. Bağcılık ve şarap bilimi alanında, pazarlamaya, şarap iletişimine ve bölgeye özel önem veren, teorik kısma ek olarak ilgili şirketlerde bir staj dönemini de içeren ilginç bir eğitim projesi. Amaç, her ikisinin de yararına olacak şekilde arz ve talebi birbirine bağlayarak yeteneği keşfetmektir. Eğitim kursunun sonunda en iyi 5 öğrenciye bir yıl sürecek sabit süreli bir iş teklifi verilecek.” Konsorsiyum, Wine Business School'un yanı sıra önümüzdeki yıl için gelişmekte olan pazarlar ve yeni tüketici trendleri üzerine araştırmalar planlıyor. şarap sektöründeki trendler için ayrıcalıklı bir gözlemevi olarak öne çıkıyor.

Küresel ekonomik durum belirsizlik içinde kalmaya devam ediyor. Ancak 2024'te İtalyan şarap ithalatı birçok pazarda sabit kaldı ve bazı kategorilerde olumlu performans kaydedildi. Örneğin Bel Paese'nin köpüklü şarapları, 2023'ün ilk dokuz ayına göre önemli artışlar kaydetti: Değer olarak %2 ve hacim olarak %4,4. Özellikle Fransa ve Avustralya'da büyüme hem değer hem de hacim olarak çift haneli yüzdelere yaklaşıyor veya bu oranları aşıyor. Genel olarak hafif bir düşüşe rağmen ABD'de şişelenmiş gazsız ve köpüklü şaraplarda değer olarak %4,2, hacim olarak ise %2 artış kaydedildi. Consorzio Italia del Vino, yeni becerilerin yaratılmasına odaklanan uygulanan girişimler ve verilerin derinlemesine analizi sayesinde, güvensizlik zamanlarında bile İtalyan şarap sektörünün büyüyebileceğini ve geleceğe bakabileceğini gösteriyor. geleceğe güvenle ve kararlılıkla.