Startup, AutoConnexa otomobil sigortasına üretken yapay zeka getiriyor

abastard

New member
Araba sigortası ortamını yeniden tanımlayan İtalyan InsurTech girişimi AutoConnexa, Segugio.it ile olan ortaklığı sayesinde karşılaştırıcılar dünyasına giriyor. Müşterilerin şeffaflık ve kişiselleştirilmiş çözümler talep ettiği, rekabetin giderek arttığı bir pazar bağlamında AutoConnexa, dinamik ve esnek araç politikaları sunmak üzere tasarlanmış gelişmiş telematik teknolojisi sayesinde sektör lideri olarak ortaya çıkıyor. Tescilli, göze çarpmayan ve kompakt bir cihaz ve özelleştirilebilir bir uygulamayla AutoConnexa, sürücülerin sürüş tarzına ilişkin verileri topluyor ve bunu erdemli davranışları ödüllendiren oyunlaştırma unsurlarıyla bütünleştiriyor. Yenilikçi bir algoritma, bu bilgileri kişiselleştirilmiş sigorta primlerine dönüştürerek müşterilere daha iyi bir deneyim sunar ve daha güvenli sürüşü teşvik eder. Bu teknoloji, AutoConnexa'nın yakın zamanda Milano'da düzenlenen İtalyan Insurtech Zirvesi 2024 sırasında prestijli Hizmet İnovasyonunda Mükemmellik Yapay Zeka ödülünü kazanmasına olanak sağladı.

AutoConnexa kendisini, geleneksel sigorta şirketlerinin yenilik yapmalarına ve alternatif dağıtım kanallarına erişmelerine yardımcı olmak için onlarla birlikte çalışan bir Genel Yönetici Acente (Mga) olarak konumlandırıyor. Esnek ve veri odaklı yapısı sayesinde startup, bağlı aracın kendisi, cihaz veya araçta bulunan diğer cihazlar gibi farklı kaynaklardan gelen mobilite verilerine erişme zorluğuyla karşı karşıya. “Arabaların giderek daha fazla bağlantılı hale gelmesine rağmen, sigorta şirketleri kişiselleştirilmiş poliçeler oluşturmak için verilerin potansiyelinden yararlanamıyor. Bu, aynı zamanda büyük bir fırsatı temsil eden büyük bir sorun ve biz de tam bu noktada müdahale etmeye karar verdik” , AutoConnexa CEO'su Robin Daina açıklıyor. AutoConnexa, Segugio.it ile olan dağıtım ortaklığına ek olarak Compass gibi diğer önde gelen ortaklarla da işbirliklerine sahiptir. Girişim aynı zamanda MB Speedup Limited ve Cdp Ventures aracılığıyla Mediobanca da dahil olmak üzere önemli yatırımcıların da ilgisini çekti. Direct Line'ı İtalya'ya getiren ve 15 yıl boyunca CEO olarak görev yapan girişimci Jamie Brown da yatırım yaparak onu ülkenin en büyük doğrudan otomobil sigortası şirketi haline getirdi. Brown şunları söyledi: “Bu projeye hemen yatırım yaptım ve Connexa'nın çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve geliştiğini gördüm. Robin birinci sınıf bir ekiple kazandıran bir fikir ortaya koydu: Connexa'yı İtalyan sigortacılığında lider bir şirket yapmak için gereken her şey panorama, ancak yalnızca değil”.

İtalyan sigorta dünyasının bir diğer önemli ismi, Insurance Arena'nın yatırımcısı ve CEO'su Carlo Francesco Dettori'den de hayranlık dolu sözler geldi: “AutoConnexa'ya ilk aşamalardan itibaren yatırım yaptım çünkü her zaman ekibin değerine inandım ve Araba sigortası gibi karmaşık bir pazarda yenilik yapma yeteneği Şu ana kadar elde edilen sonuçlar bu seçimle mükemmel bir uyum içindedir”. InsurTech pazarının genişlemesi AutoConnexa'nın potansiyelini doğruluyor. “Açık bir vizyon ve deneyimli bir ekiple otomobil sigortası pazarının kurallarını yeniden tanımlıyoruz. Misyonumuz, IoT teknolojisini, yapay zekayı ve müşteri odaklı yaklaşımı birleştirerek AutoConnexa'yı sektör lideri olarak pekiştirmektir” diye tamamladı Daina.