Musumeci: “Liman sistemi ile öncü rol oynayabiliriz”

abastard

New member
“Biz İtalyanlar bu konuda öncü bir rol oynayabiliriz. mavi ekonomi Diğer ülkelerle işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bilmemize rağmen, liman sisteminde.”

“Sosyo-ekonomik olarak gerilemiş bir Güney’in Kuzey için bir yük olduğuna inanıyorum, ama Güney’in limanlar ve deniz yoluyla ekonomik durumunu iyileştirebileceğine ikna oldum. Biz Güneyliler geleceği inşa etmeye meyilli değiliz, ama bizden farklı olarak Kuzey İtalyanlardan geleceği tahmin etmelerini bekliyoruz; bu yüzden limanların Güney’in büyüme motorunu belirleyebileceğine inanıyorum”.

“Uzun mesafeleri düşünmemiz, denizlerimizin sınırlarının ötesine bakmamız gerektiği aşikar – altını çiziyor. Altyapı açısından limanlar gözden geçirilmeli, demiryolu bağlantısı gözden geçirilmelidir. Sadece intermodaliteyi değil, intermodaliteyi de gözden geçirmeliyiz. malların değil, aynı zamanda insanların, şimdiye kadar görmediğim bir ağı yoğunlaştırıyor”.

“Kritik konulara bakarak, planlama yaparak, hedefleri, kaynakları ve gerekli zamanları belirleyerek ve bunun üzerinde çalışarak bu sonuçlara ulaşabiliriz – diyor. İtalya’da deniz ve deniz politikaları konusunda ciddi bir planlama eksikliği var. Değişen Akdeniz. 5 yılı aşkın bir süredir Deniz Bakanlığı’nı sadece bir koordinasyon rolü değil, aynı zamanda şu anda diğer bakanlıkların elinde olan bir yönetim rolü haline getirebileceğimizi düşünüyoruz.”

“Umarım – diyor – milletimiz halihazırda en fazla kıyıya sahip bir ülkeyi temsil ederek daha da iddialı hedeflere ulaşabilir, ancak defne üzerinde dinlenme riskinden kaçınmalıyız. Hedeflerden başka kilometre taşları yoktur ve ne zaman? birine ulaştın, dur ve bir başkasına ulaşmak için nefes al”.

“Siyaset tarafından bilinmesi ve kabul edilmesi gereken bir gerçeğin kıvrımlarını nasıl sentezleyeceğini ve kıvrımlarını nasıl okuyacağını bilen Tagliacarne Enstitüsü gibi kurumlara ihtiyacımız var” diyor bakan. yüzbinlerce işçi aranması ve aynı zamanda istihdam edilememesi… Başhekim beyaz önlüğünün de işçi tulumu kadar saygın olduğunu gençlere hepimiz anlatmak durumundayız. Yıllardır kol emeğini gayrimeşrulaştırdık”.