Bisim saatlik kaç TL ?

Sarp

New member
Bisim Saatlik Kaç TL? Şimdi Cebimizi mi Yakıyor, Bisikletin Sele mi?

Arkadaşlar, selam! Bugün gündemimiz oldukça ciddi (!) ama bir o kadar da eğlenceli: **Bisim saatlik kaç TL?** Hani şu İzmir’in göz bebeği olan bisiklet kiralama sistemi var ya, işte onun fiyatı meselesi… Ama mesele sadece fiyat değil, bu işin stratejisi, psikolojisi, toplumsal etkisi ve hatta ilişkilerimizi nasıl etkilediği. Gelin, biraz gülelim, biraz düşünelim, belki de pedal çevirirken forumda da fikir çeviririz.

---

Erkeklerin Bisim Hesap Makinesi: Strateji, Taktik, Excel Tablosu

Erkeklerin Bisim’e yaklaşımı çok net: “Kaç para vereceğim, kaç kilometre yapacağım, hangi rotada minimum kaloriyle maksimum manzara göreceğim?”

Adam daha bisikleti almadan kafasında excel tablosu açmış:

* **1 saatlik kiralama = X TL**

* **Kalori yakımı = Y kcal**

* **Petrol fiyatı ile kıyas = Z avantaj**

Ve en sonunda şu cümle geliyor: “Aslında mantıklı, taksiye binsem daha pahalıya gelir.”

Hatta bazıları işi ileri götürüp **“ROI (Return on Investment) analizi”** yapıyor. Yani “bu bisikleti kiraladım, kaç dakikada amorti ederim?” diye hesaplıyor. Sanki pedalı çevirdikçe kripto mining yapıyor!

---

Kadınların Bisim Hikâyesi: Sele Konforu ve Sohbet Rotası

Kadınların yaklaşımı ise bambaşka. Onlar için Bisim’in fiyatı bir detay, asıl mesele **“Kiminle bineceğim? O yol boyunca neler konuşacağız? Sele çok sert mi, yoksa minder almalı mıyız?”**

Bir kadın arkadaşım geçenlerde şöyle dedi:

> “Bisim’e binelim ama şu sahil yolunda, rüzgâr saçlarımızı dağıtsın, sonra dondurma yiyelim. Kaç TL tuttuğu önemli değil, anımız olacak.”

Yani mesele fiyat değil, **anı biriktirmek**. Hatta bazen saat dolsa bile inmek istemiyorlar:

> “Bırak kalsın, 10 TL daha verelim, sohbetimiz yarım kalmasın.”

Bir erkek için fazladan 10 TL demek yeni bir strateji planı, bir kadın için ise ilişkilerin devamı için küçük bir yatırım.

---

Bisim Fiyatını Sorgulayanlar: “Bu Sele Niye Altın Kaplama Değil?”

Şimdi gelelim şu fiyat meselesine. Diyelim ki saatlik 20 TL (örnek veriyorum, çünkü fiyatlar değişiyor). İnsan ister istemez düşünüyor:

“20 TL’ye ne yapılır? Döner yenir mi? Çay bahçesinde 4 bardak çay içilir mi? Yoksa gerçekten pedal mı çevrilir?”

İşin komik yanı, millet kahveye 80 TL verirken, bisikletin 20 TL’sini fazla buluyor. Ama o kahveyi içerken yaktığı kaloriyle Bisim’de yaktığı kalori arasında dağlar kadar fark var. Ama işte, kahvede terlemek yok!

---

Forumdaşlarla Hayali Diyaloglar

Bir forumdaş (erkek):

> “Kardeşim, 1 saat 20 TL ise ben 3 saatte 60 TL verirsem, Karşıyaka’dan Alsancak’a giderim, dönüşte de yürürüm, tasarruf!”

Başka bir forumdaş (kadın):

> “Ya 60 TL’ye beraber pedal çevirmişiz, sohbet etmişiz, güneşi batırmışız, değmez mi? Hem de cardio yapmışız, sağlık bedava mı?”

Bir başkası:

> “Bedava olsa gene binecek halim yok, ben seleyle anlaşamıyorum. Keşke koltuklu versiyonunu çıkarsalar, pedallı tekne gibi.”

---

İlişkilerde Bisim Testi

Arkadaşlar, bakın net söylüyorum: **Bisim, çiftler için bir ilişki testi.**

Çünkü şöyle sahneler çok oluyor:

* Erkek: “Dur, daha hızlı basalım, süre gidiyor.”

* Kadın: “Ama martılara bak, çok tatlılar, biraz yavaşla.”

* Erkek: “Dakikalar TL’ye dönüşüyor, göremiyor musun?”

* Kadın: “Bizim ilişki de pedallarla mı ölçülüyor yani?”

Sonuç: Bisim’den indikten sonra 20 TL tartışması değil, 20 günlük trip başlıyor.

---

Bisim Ekonomisi: TL mi, Mutluluk Puanı mı?

Gelelim asıl soruya: **Bisim saatlik kaç TL?**

Aslında bunun cevabı herkes için farklı.

* Erkek için: “Saatlik X TL, ama mantıklı bir güzergâh planlarsam karım daha az, faydam daha çok olur.”

* Kadın için: “Saatlik X TL, ama keyifli vakit geçiriyorsak parasını hatırlamayız bile.”

* Öğrenci için: “Abi 1 saatlik Bisim fiyatına ben menemen yerim, bisikleti sonra düşünürüm.”

* Sporcu için: “Ne kadar olursa olsun, pedal candır, forma giydim mi geri dönüş yok.”

Yani fiyat, biraz da hayat tarzına göre değişiyor.

---

Forumdaşlara Açık Soru: Sizce Değer mi?

Benim aklıma takılan şu: Sizce Bisim’in saatlik fiyatı, verdiği keyif, sağlık ve anılarla kıyaslandığında ucuz mu, pahalı mı?

Bir kahve fiyatına pedal çevirmek mi, yoksa o parayı ayırıp simit-çay ikilisiyle manzara izlemek mi daha mantıklı?

Belki de en doğrusu şu: Erkeklerin stratejik hesaplarını, kadınların empatik yaklaşımını birleştirip ortak bir Bisim felsefesi çıkarmak. Hem hesaplı olsun hem keyifli.

---

Son Pedal Notu

Bisim, sadece bisiklet değil; stratejiyle duygunun, matematikle anıların, erkeklerin hesap makinesiyle kadınların kalbinin buluştuğu bir araç. Fiyatı ne olursa olsun, mesele aslında pedalları değil, sohbeti çevirmek.

Şimdi sıra sizde: **Bisim’e binen forumdaşlar, fiyatı hak ediyor mu? Yoksa bu seleyi biraz indirim mi kurtarır?**

Hadi bakalım, yorumlarınızı pedallar kadar hızlı çevirin! 🚴‍♂️🚴‍♀️

---

İstersen ben bu yazıya “Bisim anıları” başlıklı hayali kullanıcı yorumları da ekleyebilirim, tartışmayı daha canlı hale getirir. İster misin?